28 feb – Kabonk, het hoogste speelpark van Europa, opent binnenkort in Breda

Breda, 28 februari - Lees hier het persbericht dat op 28 februari is verstuurd over de opening van Kabonk in Breda. Foto door Ole Rethans.

Spelen in Breda

Breda, 28 februari – Op 14 maart opent het speelpark Kabonk haar deuren in vrijetijdsgebied Breepark! Kabonk is een bijzondere, kleurrijke en vooral grootse plek waar spelen, beleven, ontdekken, sporten en lekker eten en drinken elkaar verbinden op zeven verschillende verdiepingen. “Kabonk is het hoogste speelpark van Europa! Samen met leverancier ELI Play zorgen we voor een unieke en veilige combinatie van ontdekken, spelen én sporten in een omgeving met interactieve speeltoestellen,” vertelt de directie van Kabonk.

Bart en Pascal Verwijmeren, management van Kabonk en tevens geen onbekenden in de wereld van speel- en trampolineparken, voegen enthousiast toe: “Het speelpark heeft een oppervlakte van ruim 3.300 m2 en is bijna 20 meter hoog. We hebben maar liefst 200 meter aan glijbanen en er is 5 kilometer aan stalen frames gebruikt voor de opbouw. Dat is gigantisch!” Spelen staat centraal bij Kabonk, maar uiteraard is er gedacht aan ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere begeleiders. Zo staat de menukaart vol lekkere gerechten, zijn er fijne zitgelegenheden én zijn de toestellen zo gebouwd dat volwassenen ook op ontdekking kunnen gaan.

“Omdat het speelpark gekeurd is, waarborgen we een veilige omgeving voor de jonge bezoekers. Het is belangrijk dat begeleiders erop kunnen vertrouwen dat het veilig is. Ieder kind, jong of oud, is vrij om de wereld om zich heen op een veilige manier en in zijn eigen tempo te verkennen. Kabonk is de plek waar dat kan én mag!” Aldus Bart en Pascal. De speeltoestellen vormen een unieke combinatie van Play, Jump en Sports. Hierdoor biedt Kabonk plezier en uitdaging aan diverse doelgroepen. Van de allerkleinste kinderen tot de grotere kinderen en zelfs volwassenen!

Speeltoestellen
Hoe hoger je in het speelpark komt, hoe uitdagender de speeltoestellen worden. ELI Play, leverancier en producent van veelzijdige speelstructuren, verzorgt de gehele opbouw en invulling van het speelpark. “Het is fantastisch dat wij als ELI Play bij hebben mogen bijdragen aan de realisatie van dit unieke speelpark. Het was een enorm mooie en interessante uitdaging om de speelwerelden op de verdiepingen met elkaar te verbinden!” aldus Eric Verstappen, directeur ELI Play.

Pannenkoekwaus
Naast Kabonk opent 14 maart het restaurant Pannenkoekwaus met 100 zitplaatsen. Na het spelen kunnen bezoekers hier terecht voor overheerlijke pannenkoeken en andere gerechten. Als aanvulling op het speelpark bieden Kabonk en Pannenkoekwaus volop mogelijkheden voor een dagje uit, kinderfeest of schoolreis, maar ook voor een personeelsfeest of teambuilding activiteit.

Officiële opening
Komt dat zien! De officiële opening van Kabonk vindt plaats tijdens het openingsspektakel op 14 maart 2020. Jong en oud is vanaf 10:00 uur welkom om het splinternieuwe speelpark met eigen ogen te bekijken. Toegangskaarten kunnen bij de entreebalie worden gekocht.

Download perskit

Stel je vraag!